torstai 24. huhtikuuta 2014

Silmämeikin pohjustamisesta

"Laita hieman värivoidetta silmäluomelle niin saat luomivärin pysymään paikallaan" näin teininä tavasin jostain Suosikista tai vastaavasta ja iskin ihanan violetin luomivärin naamaan. No, toimiko? No ei toiminu ei.. Kotiin diskosta ja kaikki ihqut glitterit löytyy yhestä köntistä luomivaosta tai oli kadonneet parhaassa tapauksessa kokonaan.  Siispä pohjustetta ostamaan ja käyttöä opettelemaan.

Mulla on rasvoittuva iho joten myös silmäluomet päivän mittaa muuttuu liukkaiksi ja siis tarviin kyllä hyvän pohjusteen jotta mikään pysyy paikallaan. Täähän nyt on aika yleistä tietoa, eli silmäluomet pohjustetaan jotta luomiväri pysyy sielä minne se on alunperin tarkoitettu ja näyttää hyvältä koko päivän. Kaikki ei siihen mitään ihme tuotteita tarvitse niinkuin minä (oi te onnekkaat!) mutta meille "rasvaluomillekin" onneksi apua löytyy ihan jokaiselta kosmetiikkavalmistajalta. Mutta tiesithän että pohjustetta voi käyttää muutenkin? Nimittäin kehnompikin luomiväri saa syvyyttä ja pigmenttiä kun sillä on vähän parempi tarttumapinta:

Esimerkkinä tässä E.L.F. kosmetiikka valmistajan Baked luomivärejä (paletti NYC) ensin ilman pohjustetta, sitten pohjusteen kanssa. E.L.F.  Eli Eyes Lips Face on jo jonkin aikaa edustanut vahvasti erittäin huokea hintaista kosmetiikkaa, etenkin tuolla rapakkon toisella puolella. Tuokin paletti on maksanut n. 7€ ja siinä on kymmenen sävyä, ja tämä on sitä hieman "parempaa" kalliimpaa ELFiä. 
Tosiaan, pohjustetulle luomelle väriä saa huomattavasti paremmin jäämään iholle ja se ei varise joka paikkaan (lue: se ihana kimalle kerros siinä silmäpussin päällä, you know what I mean...).



Useimmiten pohjustetta tulee kuitenkin käytettyä siksi että näyttää hyvältä vielä illan hämärtyesskin, ja hieman arvokkaampikin luomiväri saattaa joskus tarvita hieman apua:


Tässä mallina Diorin luomiväri Khaki Design viisikosta. Ensimmäinen kuva on otettu kun olen juuri sipaissut värin iholle (ylempi pohjusteella alempi ilman). Pigmentti ja värierohan tässä ei ole niin maata mullistava, mutta toisessa kuvassa on samat sipaisut n. 10 minuuttia myöhemmin! Ilman pohjustetta luomiväri on suorastaan juossut pois iholta.


("Testissä" käytetty pohjuste: Sensai eyelid base)

Päivän biisitoive: Juha Tapio - Tykkään susta niin että halkeen

1 kommentti:

  1. Piti tulla tännekin kurkkimaan! Mun blogissa olis sulle tuollanen haaste:
    http://dreamingaboutnails.blogspot.com/2014/04/ensimmainen-haaste.html

    VastaaPoista